Racing

Edward Sander Woldseth vann första racet i Formula Nordic

Viktor Andersson startade från pole och han tog ledningen i racet. Woldseth hade bra häng på Andersson under första varvet och fick en bättre utgång på rakan och han kunde lätt bromsa sig förbi och överta ledningen.

Edward Sander Woldseth passerade Viktor Andersson.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Woldseth byggde sedan upp en lucka till Andersson, som i stället fick speglarna fulla av William Winsth. Winsth brände dock sina framdäck och kunde aldrig göra någon attack på Andersson. Woldseth höll undan och vann med 3.2 sekunder före Andersson och Winsth. Gabriel Nord startade sist och körde upp sig till fjärde plats i mål.

Det var väldigt osäkert med däcksvalet inför racet då det både kom snö, regn och hagel mellan solstrålarna. Segraren Woldseth bytte däck två gånger före start innan teamet till sist bestämde sig för slicks. Det var blött första varven och Andersson vågade inte attackera lika hårt på det halkiga underlaget, det var därför han tappade mark mot Woldseth i inledningen. Efter att banan hade torkat upp körde de flesta lika fort.