Racing

Scandinavian Racing League premiärtävling den 4:e maj på Ring Knutstorp

Den 4:e maj 2019 är det dags SRL, Scandinavian Racing League. Premiären blir på skånska Ring Knutstorp och Kvällsposten NewsRace powered by Porsche Center Helsingborg.

Foto: Micke Fransson, Teambild

STCC grundades 1996 och har under åren varit ett av de största racingmästerskapen i Europa. 2018 markerar det sista året för STCC, när företaget bakom mästerskapet STCC AB går i konkurs. Bolaget har inte lyckats återhämta sig efter finanskrisen som ledde till några omtumlande år.

Scandinavian Racing League eller SRL har bildats av de motorbanor som tidigare arrangerat STCC i samarbete med Svensk Bilsport. Syftet är att säkerställa att svensk elitracing lever vidare och att fortsätta bjuda publiken till racingevents på förstklassig nivå.

Den 4:e maj 2019 är det dags för premiären på Ring Knutstorp. Kvällsposten NewsRace powered by Porsche Center Helsingborg bjuder på bra stämning med massor av sköna klasser:

TCR Scandinavia – STCCs uppföljare och det är TCR-reglementet som kommer att gälla för cirka 15 bilar som tävlas på Ring Knutstorp.

Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer att delta med rekordmånga bilar vilket kommer att vara en fröjd för publiken. “23 startande bilar, kan ni förstå hur det kommer att bli i första kurvan? Helt enormt!” säger vd:n Magnus Öhrström.

GT4 Scandinavia en klass som brukar locka publiken, det kommer att bli cirka. 15 bilar på startlinjen.

V8 Thunder Cars, DTC (Danish Touring Car Championship), Ginetta och inte minst Formel Nordic förgyller dagen med spännande racing.

Hundratals nya och klassiska Porschar kommer att inta Ring Knutstorp. Har man en Porsche kan man parkera inne på Ring Knutstorp på en yta enbart för Porschar. Alla som har en Porsche får fri parkering och entré om man anmäler sig via Porsche Center Helsingborg.

-Missa inte detta eventet! Det kommer att slås många rekord, kanske även hastighetsrekord men definitivt antal Porsche på Ring Knutstorp. Jag välkomnar alla motorsport entusiaster! Tillsammans ser vi till att hålla svensk racing levande! Boka datumet, 4:e maj, Ring Knutstorp! säger vd:n Magnus Öhrström.

På hemsidan www.srl.se kan man läsa om tävlingsklasserna, hitta tävlingskalendern och förköpa biljetter.