Racing

Mattias Andersson vann Kanonloppet

Mattias Andersson fick en kanonstart i helgens TCR-tävlingar i Karlskoga vilket la grunden till säsongens första seger. Segern var racinglegendarens 102:a i karriären.

Hondaseger i TCR när Mattias Andersson vann Kanonloppet

TCR Scandinavia kördes i helgen under Kanonloppet i Karlskoga. Mattias Andersson var bra med på de första testerna och tog sig lätt vidare till den andra kvalomgången. Väl där satte han den näst snabbaste tiden.

Andersson brukar vara startsnabb, så även denna gång och han tog ledningen direkt i första racet från sin andra startposition. Andersson byggde direkt upp en lucka på tre sekunder till övriga fältet och kunde sedan bevaka sin ledning ända till målet och därmed ta sin 102:a seger i karriären.

– Det kändes mycket bra idag. När starten satt perfekt visste jag att jag hade chansen. Jag nästan stod upp och körde de första varven för att skapa en lucka till fältet. Alla vet att däcken har svårt att hålla hela distansen. I dag höll taktiken perfekt, säger Mattias Andersson.