Racing

Nerman till Brink Motorsport

Brink Motorsport satsar stort inför STCC TCR Scandinavia 2022 och har kontrakterat talangen Hugo Nerman till att köra en av sina helt nya Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar.

– Det känns motiverande och kul att välkomna Hugo till teamet, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Han är ung, lovande och visade verkligen framfötterna i STCC förra året. Med rätt förutsättningar tror vi att Hugo kan vara med längst fram och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Vår gemensamma målsättning är högt satt.

Nerman gjorde sin hittills bästa STCC-säsong förra året och säkrade silvermedaljen i juniormästerskapet samt sjätte plats totalt.

– Jag ser väldigt mycket fram mot denna säsong, säger Nerman.

– Som förare vill man alltid sitta i en position där man har förutsättningar att kunna vinna och det känner jag finns hos Brink Motorsport.

22-åringen säkrade en överlägsen Formula Nordic-titel 2017 och gjorde STCC-debut året därefter.

Efter två säsonger i Porsche gjorde han STCC-comeback förra året där han tog ett klart steg framåt med fyra pallplatser.

Till årets säsong siktar Nerman ännu högre.

– Det är aldrig en enkel uppgift såklart, men tillsammans med den stora erfarenhet som finns i Brink Motorsport, en helt ny tävlingsbil från Audi och för min del en andra sammanhängande säsong i STCC så tror jag vi kommer att kunna utmana om segrar, säger Nerman.

– Jag tror också på STCCs framtid och känner att jag som förare är rätt positionerad för framtiden och de förändringar som kommer.

Brink Motorsport kommer att debutera nya generationen Audi RS 3 LMS i STCC 2022 med en satsning som innefattar minst två bilar. Förra året slutade teamet på bronsmedalj i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Edited with Afterlight