Racing

Brink klar för femte STCC-säsongen – jagar första titeln med ny Audi

Tobias Brink är klar för sin femte STCC TCR Scandinavia-säsong och jagar sin första guldmedalj 2022 efter en silvermedalj och två bronsmedaljer de tre senare åren.

– Motivationen och hungern efter titeln är mycket stor. Nu är det dags att ta steget längst upp på pallen, säger Tobias Brink.

 Foto: Oscar Malmlund

Skåningens trumfkort inför årets säsong är helt nya Audi RS 3 LMS-modellen som Brink Motorsport debuterar i STCC, en modell som skördade stora framgångar i VM för touring cars förra året.

– Givetvis har vi respekt för uppgiften att lära oss de nya bilarna, men vi har en gedigen erfarenhetsbank med oss in i detta, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Och kombinationen av Tobias erfarenhet och Hugo Nermans unga talang i vår föraruppställning kommer att ge oss mycket starka möjligheter till att slåss om såväl förarguldet som teamguldet i år.

Tobias Brink slutade på tredje plats 2021 och var den förare som var närmst att utmana mästarteamet PWR Racing.

– Vi har bra koll på vad vi saknade förra året jämfört med konkurrenterna och våra nya Audi-bilar är en nyckeldel i att kunna utmana om guldet på ett helt annat sätt än förra året, säger Tobias Brink.

– Vi har ett hektiskt schema framför oss då bilarna levereras sent, men vi är starkt motiverade inför vad som komma skall detta året med tanke på resultatet vi lyckades säkra 2021 med den gamla bilen.

 Foto: Oscar Malmlund