Racing

Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog historisk STCC-seger

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev under söndag eftermiddag den första kvinnliga segraren i STCCs 23-åriga historia. PWR Racing – SEAT Dealer Team-föraren som startade från pole position ledde racet från start till mål i sin CUPRA TCR.

– Känslan är obeskrivlig. Att tillsammans med hela mitt team uppnå ett av mina största mål och bli den första kvinnan i historien att ta en STCC-seger. Det kommer nog att ta en stund att smälta, men lyckan är verkligen total. Ännu bättre känns det när jag tänker på vilka ringar på vattnet detta kan ge i yngre generationer, både jag och teamet vill ju se fler aktiva tjejer inom motorsporten, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

På Mikaelas bil jobbar även två kvinnliga mekaniker, Lisa Jonasson och Elina Svensson. Lisa jobbar heltid under säsongen med bas på teamets verkstad i Vikmanshyttan och Elina gör vid sidan av sina studier inhopp under tävlingshelger.

– Jag älskar att vinna, precis som resten av teamet. Men den här segern är verkligen speciell och viktig inte bara för oss som team utan för hela motorsportsverige. Jag är så glad för Mikaela och hela teamet, säger Lisa Jonasson.