Racing

Jan Brunstedt tog dubbelseger i Karlskoga – prins Carl Philip dubbeltvåa i GTB

Janne Brunstedt tog på söndagen sin fjärde raka heatseger i Swedish GT. Han leder totalt och förstås även GTA-klassen.
I GTB fortsätter Otto Gullberg — Axel Mörner att övertyga, även den duon tog sin fjärde raka heatseger.

Janne Brunstedt var helt överlägsen i lördagstävlingen som avgjordes i regn. På söndagen var det torrt underlag och då var segermarginalen inte lika stor, om än betryggande.
— Det var lite förvånande. Vi visste att Ferrarigrabbarna (Hobohm — Babalus) skulle vara väldigt snabba i andra racet och vi hade räknat ut att jag behövde ett försprång på 20 sekunder och det skaffade jag, sade Brunstedt.
Men då fick han problem
— Jag körde lite lugnt ett tag men då fick jag för lite värme på framdäcken och det blev understyrt. Då tog jag i igen och fick tillbaka greppet. Ärligt talat var jag lite nervös några varv, sade han.

Tvåa blev Christian Hobohm — Matteo Babalus, samma resultat som i lördagsracet.
— Det var fantastiskt. Jag är framförallt glad över att vi kunde genomföra det här med tanke på den tragiska olyckan igår. Jag riktar ett stort tack till alla funktionärer som orkade genomföra tävlingen. Det är lite blandade känslor en sådan här dag, sade han och fortsatte:
— Vad beträffar körningen var det en av våra bättre tävlingar.

Johan Carlström — Kenneth Pantzar blev trea i GTA. Duon kom inte till start i lördagsracet och fick starta sist.
— Från sist till totaltrea får vi vara nöjda med, sade Carlström som fortfarande jobbar med att hitta rätt känsla i GT-Porschen.
— Den här bilen är ett vilddjur att köra.
Kenneth Pantzar gjorde comeback i racingsammanhang i och med inhoppet i Karlskoga.
— Det är svårt att komma tillbaka efter att ha vilat sig i form, det blev fem varv i fredags och fyra varv igår, sade han och skrattade.
— Men det var jäkligt roligt, det var nog inte sista gången.

Axel Mörner och Otto Gullberg drar ifrån i toppen i GTB.

— Det är hårt arbete bakom. Alla förberedelser har funkat bra och allting sitter när vi kör race. Det känns fantastiskt skönt, sade Axel Mörner.
Otto Gullberg var inte alltför optimistisk inför helgen.
— Vi hade inte jättestora förhoppningar men teamet gör som vanligt ett fantastiskt jobb. Det är ett läroår men vi har fått upp tempot snabbt. Vi är bra förberedda när vi kommer till banan, sade han.

Tilläggas ska att segern delvis berodde på att Carl Philip Bernadotte — Thed Björk gjorde bort sig i depåstoppet. Ett för snabbt stopp medförde en bestraffning som gjorde att Gullberg — Mörner tog sig förbi. Bernadotte — Björk blev tvåa även i lördagsracet.
— Jag är nöjd med helgens resultat. Målet är förstås alltid att vinna och vi var väldigt nära i andra racet. Vi samlade ihop manga värdefulla poäng och klättrade I tabellen och det var vår ambition inför helgen, sade prins Carl Philip.

Trea blev Marcus Söderholm.

— Vi har haft bekymmer bilen under helgen, men racet var väldigt roligt. Vi körde på slicks igår i regnracet det var lite halkigt, det var roligare att köra med slicks i dag när det var torrt, sade han.