Racing

Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskad – Johan Kristoffersson ny ledare

Den kontroversiella STCC-helgen på Gelleråsen Arena fortsätter då även Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskvalificerats från sin historiska debutseger i andra tävlingen. Detta innebär att den regerande rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson leder med en poäng över nuvarande STCC-mästaren Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskvalificerades på samma grund som hennes PWR Racing – SEAT Dealer Team-kollegor Daniel Haglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren diskades för i första tävlingen.

– Våra tekniker har undersökt avgassystemet på bilarna och de fann att de inte var enligt reglementet, därför har de uteslutits. PWR Racing har bett om att få beslutet vidare undersökt av Svenska Bilsportsförbundets Disciplinnämnd och ett beslut därifrån bör komma inom någon vecka, säger Börje Blomén, tävlingsledare.

Uteslutningarna innebär att Volkswagen Dealer Team Bauhaus-föraren Johan Kristoffersson står som segrare i första tävlingen framför Andreas Wernersson. Mattias Andersson står som segrare i andra tävlingen framför Johan Kristoffersson.

– Det känns självklart bra att leda mästerskapet och ta första segern för säsongen även om jag helst hade kört om resultatet på banan. Jag hoppas på en bra avslutning på säsongen. Nu gäller det bara att rusta för att knyta ihop säcken, säger Johan Kristoffersson.

– Vad gäller diskvalificeringen anser jag inte att vi har gjort något fel och vi har pratat med såväl Cupra som TCR som menar att vi inte har gjort något fel. Jag tror att vi kommer få tillbaka poängen. Jag hatar sånt här, jag vill bara tävla om poängen, säger Daniel Haglöf, förare och teamchef för PWR Racing.