Racing

STCC gör comeback i Göteborg

Säsongspremiären för STCC kommer att hållas den 8-9 juni, på en Head 2 Head-bana som byggs upp vid sidan av Ullevi i Göteborg.

– Vi har hittat en perfekt plats för mitt i Göteborg, säger Micke Bern, vd för STCC. Vår expansion till städerna är en nyckeldel i vår satsning där vi kommer att kunna ta STCC till en publik som vanligtvis inte har möjlighet att se våra tävlingar. Göteborg är en stad med starkt sportintresse där STCC har tävlat framgångsrikt tidigare och vi ser fram emot att nystarta vår tradition här.

2024 blir första gången sedan 2014 som STCC tävlar i Göteborg, en comeback som möjliggörs av elektrifieringen av mästerskapet.

En 625 meter lång Head 2 Head-bana med tillhörande läktarplatser kommer att byggas på eventområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

I det nya Head 2 Head-formatet tävlar två förare åt gången i ett Race of Champions-liknande upplägg. Efter inledande testpass börjar en stege med kval, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en finalsegrare.

Detta upplägg körs två gånger – både under lördagen och söndagen!

Framför Ullevi byggs depå och utställnings/event-område upp där bland annat de nya elektriska 550-hästars STCC-bilarna kommer att laddas via Atlas Copcos klimatsmarta energilagringssystem ZenergiZe som varken kräver generator eller extern infrastruktur.

I evenemangsområdet och depån, som är öppen för allmänheten, kommer publik att kunna träffa förare och team, köra STCC ESPORTS och träffa många av STCC:s partners. Inne på arenan kommer publiken bland annat att kunna uppleva FMX Show med elektriska MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och åka hot laps runt banan med STCC-förarna.