Rally

Solberg försvarade segern på hemmaplan

För andra året i rad vann Oliver Solberg under söndagen den svenska VM-tävlingen i rally i Rally2-klassen.

22-åringen var i en klass för sig hela tävlingen på sin hemmabana i Sverige. 1.19,7 minuter var Oliver Solberg snabbare än tvåan Sami Pajari från Finland efter 300 kilometers grym körning.

Solberg vann 11 av tävlingens 18 specialsträckor i Rally2-klassen – inklusive den sista. Därmed leder nu Oliver Solberg VM totalt i klassen.

– Att få försvara segern från förra året ger en väldigt speciell känsla. Det var extra speciellt eftersom vi också tog flest sträcksegrar av alla i tävlingen. Ett fantastiskt jobb av min kartläsare och resten av teamet, sa Oliver Solberg.

Duon Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson slutade på en stark femteplats totalt i tävlingen – inklusive Rally1-klassen. Finnen Esapekka Lappi var snabbast genom det svenska vinterlandskapet och slog tvåan Elfvyn Evans med 29,6 sekunder.

Det var den fjärde segern i karriären i Rally2-klassen för sonen till förre världsmästaren i rally, Petter Solberg. Förra årets seger i Sverige var den första. 22-åringen vann sedan i Finland och Chile förra säsongen. 2020 vann Solberg även en VM-tävling i sportens tredje nivå i Estland.

Foto: Oliver Solberg Rally