Rally

Fortsatt tredjeplats för Tidemand

Det gick undan i rallyskogen under lördagen och Pontus Tidemand och Patrik Barth håller tredjeplatsen i Rally Swedens WRC 2-klass. Åtta sträckor är avklarade och en återstår.

Foto: @World

– Jag är nöjd med dagen som helhet, säger Pontus. Det var bättre grepp än vi förväntade oss på första sträckan i morse, men det gick bättre på andra och tredje, trots att vi tappade lite tid när vi körde på en sten på tredje. Den fjärde och sista sträckan gjorde vi bra men vi skulle ha tagit några tiondelar till så hade det varit ännu bättre.

Under morgonen kom även beskedet att Likenässträckan, som skulle köras två gånger under söndagen, bara kommer att köras en gång på grund av rådande och förväntade väderförhållanden. Det betyder att det endast återstår en sträcka och 21,19 kilometer av Rally Sweden.

– Vi får se hur förhållandena blir imorgon, som det ser ut nu kan det bli något helt annat än idag med plusgrader och slask. Men vi förbereder oss på allt och får ta det som bjuds. Den enda strategin vi har är att gasa på och göra allt vi kan. Vi har tredjeplatsen i vår klass och det är 14,6 sekunder upp till Veiby på andra. Det här är ju rally och vad som helst kan hända även på bara en tvåmilssträcka, så vi får försöka trots att det inte är mycket kvar. Oavsett vill vi bjuda publiken på show ända in i mål, de har supportat med flaggor hela helgen så det är det minsta vi kan göra. Vi ska ge allt nu, säger Pontus.

Resultat Rally Sweden WRC 2 lördag 15 februari 2020

  1. Mads Østberg 1:04:23.9
  2. Ole Christian Veiby +15.8
  3. Pontus Tidemand +30.4
  4. Rhys Yates +2:47.8
  5. Adrien Fourmaux +2:51.1
  6. Nikolay Gryazin +3:44.3