Rally

Tidemand på stabil tredjeplats i Rally Sweden

Efter Rally Swedens första dag har Pontus Tidemand pallkänning. Han ligger trea i WRC 2-klassen efter de fyra första sträckorna och är positiv till möjligheten att kunna avancera.

Foto: @World

När Rally Sweden äntligen kom igång med fullfartssträckorna som ingår i årets förkortade upplaga, gjorde Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth en stabil insats från start. Även om det inte har varit hundraprocentigt problemfritt hänger de med i toppskiktet – 9,9 sekunder från andraplatsen och 18,3 sekunder från förstaplatsen.

– Den första sträckan i morse var riktigt bra, men vi gjorde några små misstag mot slutet och var lite ner i diket. Vi tappade säkert 4-5 sekunder bara på det. På nästa sträcka slet vi lite med understyrning på bilen, men den tredje sträckan funkade bra, summerar Pontus och konstaterar att de är på gång:

– Det är bara att gasa på och ta det som bjuds. Vissa däck fungerar bättre på lösare underlag, andra på hårdare, men vi gör vad vi kan med vad vi har och vi avslutar dagen med en positiv känsla. Vi är inte alltför långt bakom så det finns alla chanser att klättra imorgon.

Lördagens program är identiskt med fredagens. Samma fyra sträckor upprepas med samma starttider och kampen förväntas hårdna på de 63,68 kilometrarna när rallyt går in på sin näst sista dag.

Resultat Rally Sweden WRC 2 fredag 14 februari 2020

  1. Mads Østberg 32:34.1
  2. Ole Christian Veiby +8.4
  3. Pontus Tidemand +18.3
  4. Adrien Fourmaux +49.1
  5. Nikolay Gryazin +53.0
  6. Yates Rhys +1:38.1