Racing

Stabilt, tight och pallplats

Det var en stabil insats av Brink Motorsport på Karlskoga då STCC-serien gjorde en omstart efter sommaruppehållet. Redan under första fria träningen stod det klart att andra halvlek av STCC kommer bli väldigt tight och det blev än mindre marginaler i kvalet. I första kvalomgången, Q1, var det hela sexton bilar inom sju tiondelars sekund när respektive förares snabbaste varvtid var listade.

Ted Brink:

Riktigt kul att ha ett så pass tufft STCC med många bra team och förare. Micke hade verkligen stolpe ut och missade Q2 med 1 hundradels marginal, tungt. Samtidigt lyckades Tobias utmana och tog en femteplats i kvalet, endast 4 hundradelar från mästerskapsledande Robert Dahlgren som kvalade trea.

Brink Motorsport hade en stabil söndag då helgens två tävlingsheaten kördes. Micke bjöd på show med snygga omkörningar och tog sig upp till nionde plats i båda heaten, detta från startruta 13:e startruta. Tobias förvaltade sin femte respektive sjätte startruta med dubbla sjätteplatser i de två racen.

Micke Ohlsson:
En söndag med härliga dueller och schyssta omkörningar. Det var kul att sitta bakom ratten idag och det fanns verkligen fart i både mig och bilen. Det hade varit intressant att se vad detta hade resulterat i om jag startat längre fram. En riktigt stabil insats och jag ser fram emot nästa drabbning på Rudskogen om tre veckor.

Efter den tekniska efterkontrollen blev Tobias och Micke uppflyttade till trea respektive sexa i första racet och 5 respektive 8 i andra racet.

Tobias Brink:
Kanske inte det sättet man vill kamma hem en pallplats på men det har varit en stabil helg för oss och vi har både stärkt vårt självförtroende samtidigt som vi fått med oss många poäng från helgen. Konkurrensen sporrar oss bara att arbeta ännu hårdare och vi är inte långt från den absoluta toppen, riktigt kul.