Racing

Wärnelöv klar för STCC

Albin Wärnelöv och Experion Racing Team fortsätter i STCC TCR Scandinavia 2021 efter premiärsäsongen med den Hyundai i30 N TCR de köpte inför 2020.

– Nu har vi lärt oss den nya bilen och har bättre koll med data från varje bana, jag ser verkligen fram emot att arbeta vidare med detta i år, säger Wärnelöv.

33-åringen, som säkrade bronsmedaljen i Renault Clio Cup Sweden 2016, startar sin femte STCC-säsong i år med siktet satt på den övre hälften av resultatlistan. I fjol slutade han på 12:e plats totalt.

– Vi har saknat två, tre tiondelar och vi arbetar metodiskt för att minska det avståndet för att kunna ta oss in i topp fem på en konstant nivå. Vi kommer att börja testa så snart vädret tillåter, säger Wärnelöv.

Experion Racing utvärderar även möjligheten att utöka uppställningen till två bilar under årets säsong.

– Vi undersöker möjligheten till detta då vi med två förare kan arbeta på ett helt annat sätt, säger Wärnelöv.

– Nu kör vi exempelvis in data från två träningar inför kvalet medan teamen med två förare får in data motsvarande fyra träningar. Vi tittar på möjligheten att ta in en förare med mer erfarenhet än mig och vi återkommer i ämnet under våren.