Rally

Dennis Rådström och Johan Johansson kör Rally-VM i Kroatien

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby har tillsammans med kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik de senaste åren tävlat i Junior-VM och EM i rally, och ska till i år göra en satsning på SM i den högsta klassen. Men på grund av pandemin har säsongspremiären på hemmaplan blivit uppskjuten till sensommaren. Dennis och Johan behöver dock inte vänta så länge på att sitta i en rallybil, utan det står nu klart att de gör comeback i Rally-VM när nästa deltävling körs i Kroatien 22-25 april. De kommer tävla för det Slovenska teamet IKsport Racing i en Ford Fiesta Rally4, samma biltyp som de tidigare kört i Junior-VM och EM.

Foto: IKsport Racing & Rådström Motorsport

– Först och främst är vi oerhört glada att ha fått denna chansen och att IKsport Racing hörde av sig med möjligheten att köra deras bil i VM-tävlingen. Vi har både kört tester och tävlat med dom innan och har en god relation. Det är ett professionellt team med mycket passion för rally. Vårt huvudmål för året är forfarande SM, men med kalendern framflyttad gäller det att hålla i gång och köra. Då är detta ett alternativ som ger oss mycket mil bakom ratten. Sen är vårt långsiktiga mål fortfarande att köra i VM, och då gäller det att ta tillvara på sånna här möjligheter, säger Dennis.

Kroatiens VM-rally är nytt in i VM-kalendern för i år och körs helt på asfalt. Dennis och Johan har sedan tidigare vart med och utvecklat Rally4 Fiestan ihop med M-Sport Polen som bygger Fords rallybilar, och känner sig därmed hemma i både bilen och på asfaltsunderlaget.

– Vi måste ha respekt för att vi inte kört tävling på länge. Men vi ska ha en testdag innan tävlingen och borde komma in i det snabbt igen. Vi siktar på att vara snabbaste Rally4-bil i tävlingen, fortsätter Dennis.

– Det känns helt fantastiskt att vara till baka i VM, det är där vi vill vara. Det är en jättemöjlighet vi fått och en utmaning i ett helt nytt land. Men vi är komfortabla i bilen och våra noter funkar bra på asfalt. Så det känns väldigt bra, tillägger Johan.