Rally

Rådström och Johansson tog premiärseger i Rally-SM

Under fredagskvällen kördes den första deltävlingen i Rally-SM:s sprintserie på grus i Millebygden utanför Älmhult. Landslagsmedlemmarna Dennis Rådström och Johan Johansson gjorde i tävlingen debut i den högsta SM-klassen, Internationella 4WD, med den Volkswagen Polo R5 som teamet inhandlade av Petter Solberg inför säsongen.

Foto: Local Eyes

Tävlingen var den första Dennis och Johan körde i nya bilen, efter att ha spenderat vintern och våren med tester för att komma väl förberedda inför premiären i den traditionella SM-serien som startar i Kil i augusti.

Sprintpremiären, som kördes över tre sträckor, var första gången teamet fick känna på motstånd i SM-klass där bland annat hårdsatsande Team Nybe ställde upp med rutinerade och snabba Christoffer Haglund och Jonas Åkesson. Men Dennis och Johan visade redan från start att förberedelserna slagit väl ut, och de var snabbast på samtliga tre sträckor och vann rallyt med 12,9 sekunder.

– Det gick fruktansvärt bra. Man vill väldigt mycket, och det är svårt att få till bilen bra men vi är väldigt nöjda med allt idag. Jag tror vi har en setup som passar dessa sträckorna bra med mycket grepp och en lätthanterlig bil, som passade väldigt bra idag, säger Dennis och fortsätter:

– Övergången till fyrhjulsdrivet har gått bra och vi har kört en del test. På snö hittade vi rätt direkt, men på gruset har det vart lite svårare och vi var frånåkta med marginal när vi var föräkare i Nyköping. Så vi körde ett test inför denna tävlingen och hittade rätt med inställningarna och det är skönt att få ett kvitto på det här idag.

Inför premiären av traditionella Rally-SM i Kil den 14 augusti kommer Dennis och Johan bland annat köra föråkare i Violenrallyt i Flen.