Rally

Tung start för Flodin och Bergsten i Rally-SM

Patrik Flodin och Göran Bergsten fick en tung start på SM-säsongen i rally när premiären kördes i Hudiksvall.

– Jag är skitbesviken på mig själv. Men samtidigt så gillar jag ju att jaga – så det ska bli jäkligt kul att få fälla ner foten och jaga de andra nu, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilso MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, kör även i år rally-SM tillsammans med GK Door Team Sweden. Målsättningen var att försöka ta hem segern i Hudiksvall, vilket är Patriks hemmaplan. Men planen gick inte alls vägen den här gången.

SMK Hälsinge bjöd på fina snöiga vägar med en temperatur ner emot 30 minusgrader. De vann den första av rallyts sex sträckor och gick mot en ny sträckseger på andra sträckan när de istället hamnade i en snövall.

– Det var helt mitt fel. Kylan gjorde att framrutan isade igen och jag såg inte vägen riktigt. Tyvärr missbedömde jag en svag sväng och det nöp så att vi hamnade bredvid i djupsnön.

Publiken som fanns på plats hjälpte till och fick till slut upp dem på vägen igen – men tyvärr hade de tappat åtta minuter och segerchanserna flög sin kos

De avancerade upp från fjortonde plats och slutade till slut elva i klassen.

– Jag är verkligen skitbesviken. Extra tråkigt när det är så många man känner som är ute och tittar. Men det var ett jäkligt fint rally och vi fick njuta av publiken som tog sig ut i den här kylan.. säger Patrik.

Men han är han inte allt för nedslagen:

– Vi hade ju kunnat få en bättre start på säsongen. Men samtidigt så gillar jag ju att jaga – så det ska bli jäkla kul att få fälla ner foten och jaga de andra nu. I Sandviken blir det åka av, lovar Patrik med ett skratt.