Racing

Rosenqvist kör Daytona 24-timmars

Felix Rosenqvist kommer att återvända till den internationella sportvagnsscenen när han ställer upp i klassiska Daytona 24-timmars för United Autosports i januari.

Foto: United Autosports / INDYCAR.

Rosenqvist är klar för ett gästspel i det berömda långloppet i Florida – officiellt betitlat Rolex 24 At Daytona – där han ska köra en ORECA 07 LMP2-bil tillsammans med Daniel Goldburg (USA) och tidigare F1-föraren Paul di Resta (GBR). Ytterligare en förare, som ännu inte bekräftats, kommer att ingå i uppställningen i United Autosports-teamets bil #22.

Rosenqvist, som under 2024 gör sin sjätte säsong i NTT INDYCAR SERIES, har tävlat i Daytona 24-timmars vid två tidigare tillfällen: 2016 i Prototype Challenge-kategorin, och 2018 i samma LMP2-klass som han nu alltså återvänder till.

Den 32-årige smålänningen har också kört anrika Le Mans 24-timmars (2017).

– Det ska bli väldigt kul att köra ett sportvagnsrace igen, säger Felix Rosenqvist. Det är fem år sedan förra gången… Jag körde ganska mycket under en period, men sedan har det satts lite på paus eftersom jag fokuserat på min INDYCAR-karriär. Det är verkligen en typ av racing jag gillar, och att få göra just Daytona med United Autosports känns riktigt inspirerande. Det är ett team som vunnit många race i LMP2, så de går in med inställningen att prestera på topp – vilket matchar mina egna mål.

– Vi har ett starkt team med Daniel Goldburg och Paul di Resta. Jag har jobbat med Paul tidigare, så det blir kul att återuppta den relationen igen efter många år. Jag är riktigt taggad; jag längtar redan till första testet!

Daytona 24-timmars är ett av världens största och mest prestigefyllda långlopp. Tävlingen utgör det årliga startskottet för det amerikanska sportvagnsmästerskapet IMSA WeatherTech SportsCar Championship, där United Autosports under 2024 kommer att mönstra två bilar. Gästspelet i Daytona markerar första gången i karriären som Rosenqvist kommer till start för det brittisk-amerikanska teamet.

– Felix Rosenqvist är en vinnare, säger Richard Dean, VD på United Autosports. Han har vunnit race i en imponerande lång rad olika mästerskap under sin karriär och har under de senaste fem åren verkligen etablerat sig i INDYCAR. Vi är väldigt glada att få se Felix i en av våra bilar i januari och stolta att vara en del i hans strävan efter framgång i Daytona.

Daytona 24-timmars avgörs på Daytona International Speedway den 25-28 januari. Uppladdningen inleds traditionsenligt helgen dessförinnan, den 19-21 januari, med träningar och kval under de så kallade ”ROAR”-dagarna.

Foto: United Autosports / INDYCAR.