Racing

STCC-kalendern 2024 klar

Mästerskapet skriver ett helt nytt och elektrifierat kapitel med stadsrace i Göteborg, Helsingborg samt klassiska banorna Ljungbyhed, Ring Knutstorp och Mantorp Park.

– Vi är medvetna om att vi har mycket att bevisa efter fjolårets förseningar, men nu bygger vi sakta men säkert en bra grund för att lansera mästerskapets största förändring någonsin på rätt sätt. En av de största pusselbitarna är kalendern och här har vi skapat ett robust upplägg med en mix av stadsevenemang och klassiska banor för att bjuda publik, partners och tävlande på en fantastisk 28:e STCC-säsong sedan starten 1996.

För första gången någonsin håller STCC premiären i Göteborg där det explosiva Head 2 Head-formatet gör debut – en tävling som möjliggörs via elektrifieringen av STCC. Tävlingen kommer att köras den 8–9 juni på en central plats i Göteborg, en plats är spikad och kommer att avslöjas i början av 2024.

Tre veckor efter Göteborg fortsätter mästerskapet på Ljungbyheds Motorbana med klassiskt STCC-tävlingsformat den 28–29 juni.

Efter sommaruppehållet gör STCC debut på Helsingborgs gator den 24 augusti.

Säsongen avslutas intensivt i september med två tävlingshelger som körs direkt efter varandra.

Newsrace på Ring Knutstorp i Skåne står värd för säsongens näst sista tävling den 13–14 september, helgen innan klassiska Grande Finale på Mantorp Park den 20-21 september.

Förarna och teamen i STCC 2024 kommer att tävla med 550-hästars eldrivna tävlingsbilar som baseras på gatbilarna BMW i4, CUPRA Born, Tesla Model 3 och Volkswagen ID.3.