Racing

STCC är tillbaka med oförutsägbara Kanonloppet

STCC TCR Scandinavia är tillbaka efter sommaruppehållet med klassikern Kanonloppet på Gelleråsen Arena i helgen, en bana som ofta bjuder på oförutsägbara tävlingar.

Foto: Anders Helgesson/STCC

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren är fortsatt den jagade föraren efter en rekordstark inledning av årets säsong med fyra av sex segrar.

– Karlskoga brukar alltid bjuda på tighta kval och oförutsägbara tävlingar där förare som kanske inte alltid är med i toppen kan sticka upp, säger Robert Dahlgren.

– Jag kommer dessutom att köra med full viktlåda efter resultaten från föregående tävlingar, något som är rätt styggt just på den här banan. Det kan bli en av våra tuffaste tävlingar, men vi kommer som alltid att kämpa stenhårt för att slå oss in i topp tre och stärka vår ledning i mästerskapet.

Audi-föraren Tobias Brink är närmast Robert Dahlgren i mästerskapet, 39 poäng bakom, och jagar revansch efter en blandad inledning av säsongen.

– Nu är det dags att leverera! säger Tobias Brink.

– Vi kommer med en tung bil, men vi har haft bra tester under sommaruppehållet och jag känner mig mer än redo. Siktet är självklart satt på topp tre i samtliga tre tävlingar.

MA:GP-föraren Mattias Andersson har gjort en stabil inledning på säsongen med sin nya Lynk & Co 03 TCR och är bara två poäng bakom på tredjeplatsen.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som skrev historia 2018 på Gelleråsen som första kvinnliga STCC-segraren, var snabbast under sommartestet och har siktet satt på årets första seger i helgen.

– Jag har en riktigt bra känsla från testet. Hela teamet kom snabbt in i våra bra rutiner efter sommaruppehållet, så vi känner oss väl förberedda inför helgen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Sen är det klart att man alltid vill vinna, men vi vet också hur tufft detta mästerskap är. Så vi kommer ge allt med ambitionen att stå högst på pallen i helgen.

Den som tog flest poäng STCC tävlade senast på Gelleråsen Arena var Oliver Söderström som ligger på femte plats i mästerskapet efter en tuff inledning på säsongen, något Lestrup Racing Team-föraren menar ska vända i helgen.

– Vi ska kämpa oss upp i mästerskapet och jag tycker vi ser starka ut inför Gelleråsen, speciellt efter det starka testet vi hade där i förra veckan, säger Söderström.

– Jag tog en seger där förra året och det är mitt mål för helgen, men jag vet att det kommer att bli riktigt tufft.

Lestrup Racing Team-kollegan Mikael Karlsson var snabbast i det avslutande testpasset på Gelleråsen Arena, bara 98 tusendelar framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky, och Volkswagen-föraren jagar nytt personbästa på sin hemmabana.

– Jag bor ju i Karlskoga och det känns bra att köra hemmatävlingen under Kanonloppet och siktet ligger på att slå mitt personbästa och säkra en pallplats, säger Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson har Kågered Racing-föraren Andreas Ahlberg framför sig i mästerskapet på sjätte plats, bara två poäng bakom Oliver Söderström.

Och Andreas Ahlberg går aldrig att räkna bort från segerstriden på Gelleråsen Arena, något han bevisade förra året med seger i huvudtävlingen.