Racing

SPVM på Gelleråsen Arena

SPVM körde årets tredje deltävling tillsammans med SSK-Serien på Gelleråsen Arena. Efter ett häftigt skyfall under lördagens fria träning var det uppehåll resten av helgen, men med växlande molnighet och mycket vind. Knappt 100 bilar totalt deltog i tävlingen.

Niclas Larsson lyckades hålla undan och vinna dubbelt i Roadsport C. Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Roadsport C var som vanligt den största klassen, även om denna tävling inte ingick i MX-5 Cup. Petter Sångberg var snabbast i kvalet före Niclas Larsson. Det blev en sevärd kamp mellan dessa båda förarna i båda racen där Larsson gick segrande ur striden båda gångerna. Roger Andersson och Torkel Kristensson tog var sin tredjeplats.

RS & Clubman var det stora sorgebarnet denna helg. Det var en handfull förare anmälda inför tävlingen, men så plötsligt började de försvinna en efter en och till sist var det bara tre förare som dök upp i Karlskoga! Men det skulle bli ännu värre eftersom både Anders Dahg och Erik Stillman körde sönder sina bilar på träningen stod debutanten Jimmy Petersson ensam kvar i startlistan. Han fick köra kvalet ensam, men racen fick han köra tillsammans med Roadsport A+B och Modsport III. Det finns säkert en rad olika orsaker till att de andra förarna inte kunde komma till start, men det är illavarslande för en klass när alla försvinner på en gång…

Jimmy Pettersson i sin RS-Radical höll som väntat undan för Roadsportbilarna för att vinna sin klass i heatet. I Roadsport A fick vi se en härlig kamp mellan Dag Löfqvist och Henric Månsson i båda racen, men i första racet tappade Månsson greppet om ledningen där Löfqvist vann före Björn Nyman och Månsson. Max Lindblom vann Roadsport B före Ulf Andersson och Lennart Krüger. I Verktygsboden Modsport III vann Jonas Gräf före Andreas Ekvall och Kent Heijel. I andra racet gjorde Månsson inga misstag och han vann A-klassen före Löfqvist och Thomas Larsson. Lindblom vann återigen B-klassen före Andersson och Krüger. Gräf vann Verktygsboden Modsport III före Ekvall och Håkan Månsson.

Slutligen körde de stora muskelbilarna i Verktygsboden Modsport I & II. De fick verkligen asfalten att vibrera! Jan Brunstedt vann båda racen före Bo Johansson och Jonas Jansson. Toni Berggren vann Verktygsboden Modsport II i båda racen. I första racet kom Björn Axelsson tvåa före Fredrik Ström. I det andra racet kom Peter Andersson tvåa före Ström.