Racing

Premiär för Sportvagnsmästerskapet

Efter en lång väntan i skuggan av Corona/Covid-19 är det äntligen dags för årspremiär för Sportvagnsmästerskapet nu till helgen 8-9 augusti i Karlskoga.

Marcus Larsson gör comeback i Roadsport C. Bilden är från SSK´s inbjudningstävling i Falkenberg tidigare i år. Foto: Racenews.se

Tävlingen körs tillsammans med SSK-Serien. Som vanligt är det Roadsport C med Mazda MX-5 Cup som är det stora glädjeämnet med 29 bilar anmälda! Körlusten är stor och vi kan räkna med spännande uppgörelser. En uppmärksammad comeback gör Göteborgaren Marcus Larsson. Han köpte en bil i fjol och körde finalen, mest för att få en känsla för klassen. Bilen är helt genomgången i vinter och han fick en bra genomkörare i Falkenberg tidigare i år där SSK bjöd in Roadsport C som gästklass.

Det har blivit stora omkastningar av årets säsong. Premiärtävlingen som skulle ha körts på Mantorp ställdes in helt, men SPVM fick i stället plats med RHK på Mantorp i augusti. SSM på Ring Knutstorp flyttades till 2021. Majtävlingen på Kinnekulle flyttades till oktober. Den ordinarie tävlingen i Falkenberg kvarstår. Det blir alltså fyra tävlingar i stället för fem, vilket måste ses som en bra lösning i dessa tider, även om det blir tätt mellan tävlingarna.

Som kuriosa kan vi nämna att säsongen 2004 avslutades med final i Falkenberg den 8:e augusti, alltså samma dag som vi har årets premiär!

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson