Racing

Solig Sportvagnspremiär på Kinnekulle

Sportvagnsmästerskapet körde årets första tävling på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK-Serien och Ginetta GT5 Challenge. Tävlingen kördes utan publik i ett strålande soligt väder.

David Malmberg tog sina första segrar i Roadsport C.

Roadsport C, som består av Mazda MX-5 Cup, hade ett rekordstort startfält med 33 bilar, vilket var mer än vad banlicensen tillåter. De fick därför dela upp sitt heat. Uppdelningen bestämdes av kvalet där de 15 bästa körde i Grupp 1. Det blev en spännande kamp mellan David Malmberg och Petter Sångberg där Malmberg lyckades vinna med endast 0.2 sekunder före Sångberg. Det var Malmbergs första vinst i klassen någonsin. Ulf Andersson kom trea. I den andra gruppen vann Lennart Krüger före Andreas Eckemark och Per Fosselius. Som tack fick dessa tre förare köra sitt andra race ihop med Grupp 1. Det blev en ny härlig kamp mellan Malmberg & Sångberg där Malmberg återigen avgick med segern före Sångberg med Lars Olsson som trea. Tomas Henriksson vann den andra B-finalen före Daniel Nyman och Lars Hultman.

Verktygsboden Modsport I bjöd också på ett stort startfält och spännande race. Bo Johansson tog pole med sin nya Chevron GR8 före Jonas Jansson och Bengt Johansson. Det blev dock inte något mera kört för Johansson eftersom det tog eld i karossen efter en grenrörsläcka. Jonas Jansson vann det första racet 0.6 sekunder före Jan Brunstedt och John Erik Öberb. Det andra racet blev lite med utspritt och det var dessutom två förare som tilldömdes tjuvstart. Brunstedt vann till sist före Bo Johansson och Peter Eriksson. I Verktygsboden Modsport II vann Björn Axelsson före Toni Berggren och Kent Johansson. Det blev samma trio på pallen även i andra racet.

Dag Löfqvist vann Roadsport A före Henric Månsson och Björn Nyman. Andreas Ekvall vann Verktygsboden III före Jonas Jonsson och Håkan Månsson. I andra racet vann Månsson Roadsport A före Löfqvist och Gunnar Östlund. Gustav Larsson vann Verktygsboden Modsport III före Andreas Ekvall och Håkan Månsson. Jonas Jonsson vann Roadsport B före Jonas Gräf i båda racen.

I heatet för RS & Clubman fick vi se de nya bilarna från Wolf. Erik Stillman vann båda racen i RS före Simon Hultén, som körde var sin Wolf Thunder. Monika Arvidsson tog tredjeplatsen i första racet men körde tyvärr inte andra racet. I Clubman vann Magnus Andersson före Robert Persson och Robin Wachmann i båda racen.

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se