Rally

Oliver Solberg kommer köra Safari Rallyt

Rallyföraren Oliver Solberg kommer att köra i WRC-klassen i VM-tävlingen Safari Rallyt som går av stapel i midsommarhelgen.

19-åringen missade förra VM-tävlingen, Rally Italia Sardinia på grund av Coronakarantän.

– Jag vet att jag pratar mycket om drömmar, men det här är verkligen en av de största. 19 år har gått sedan den senaste VM-tävlingen i Kenya kördes. Att få chansen att köra i värstingklassen i Hyundais fabriksbil när WRC återvänder till Afrika, är enormt, säger Oliver Solberg.

Safari Rally startar i Kenyas huvudstad Nairobi den 24 juni. Under tre dagar körs 18 specialsträckor med grus som underlag. Det blir Olivers andra VM-start i värstingklassen som fabriksförare för Hyundai.

– Vi såg när Oliver debuterade i WRC-klassen i Finland att han har tempot i sig. Det viktigaste för oss är att han njuter av Safari Rallyt utan press på sig. Jag är säker på att vi får se mer av Olivers speed. Vi vet att han älskar att köra rally och är mycket dedikerad. Jag gillar hur han löser uppgifterna och jag är säker på att han kommer att imponera på oss, säger teamchefen Andrea Adamo i Hyundai Motorsport.