Rally

Solberg kör WRC2 i Portugal

Oliver Solberg kommer att göra sin WRC2-mästerskapsdebut nästa vecka i en Hyundai i20 R5 i en av rally-VMs mest populära tävlingar: Vodafone Rally de Portugal.

Oliver har precis börjat sin andra säsong i Rally-VM och Rally de Portugal kommer att vara 19-åringens tionde tävling på denna mästerskapsnivå. Tävlingen i Portugal har varit en popular del av Rally-VM sedan serien startade år 1973.

I februari chokade unge Solberg rallyvärlden med en sensationell debut i en fullspäckad WRC-bil i värstingklassen i arctic Rally Finland. 19-åringen satte sex topp 5-tider i tävlingen på de 10 specialsträckorna i sin Hyundai i20 Coupe WRC. Nästa vecka börjar han jakten på nya troféer när han startar sin VM-säsong i den näst mest prestigefyllda klassen (WRC2) för fabriksbilar.

Vodafone Rally de Portugal är VM-säsongens första grustävling, det blir också Olivers första tävling i en Hyundai i20 R5 på det underlaget.

– Portugal är definitivt en tävling jag alltid drömt om att få köra, säger Oliver. Därför blir det extra speciellt för både teamet och mig att få starta WRC2 mästerskapet här. Jag har kört en tävling i området tidigare, Rally Fafe Montelongo förra året, men då var underlaget asfalt. Jag har hört mycket om de speciella grusvägarna och atmosfären i denna tävlingen, och jag är väldigt glad att jag får chansen att köra vad som ändå måste kallas en WRC-klassiker. Många av sträckorna är kända i rallyvärlden, och särskilt Fafe-hoppet kommer bli spännande att få prova.

– Jag ser fram emot att äntligen få starta i WRC2-klassen. Jag har följt de sena tävlingarna, och det har varit en tät strid i toppen hela vägen ända in i mål. Det är många skickliga förare och det är ingen självklarhet att vara med och kämpa om topplaceringarna. Jag har aldrig tävlat med bilen på grus innan, så det ska bli kul och se vad vi kan få till.