Rally

Oliver Solberg till WRC2 och Hyundai

En dröm har gått i uppfyllelse för Oliver Solberg. Den 19-årige rallytalangen har tecknat ett tvåårigt avtal med världsmästarna Hyundai Motorsport. Avtalet med det sydkoreanska bilmärket gäller från nyår och Solberg får full säsong i WRC2-klassen i rally VM.

– Att få chansen och köra för det regerande världsmästarteamet är helt fantastiskt. Jag drömmer stort hela tiden, och det här avtalet är nästa steg i den drömmen jag redan lever i. Bara att kunna säga orden ”jag är fabriksförare för Hyundai” får mig att le stort, säger Oliver Solberg.

– Många personer har jobbat hårt för att hjälpa mig dit jag är idag: min familj, teamet runt mig och mina sponsorer, men också teamchefen Andrea Adamo och teammanager Alain Penasse i Hyundai Motorsport. De har gett mig denna otroliga möjlighet.

– I dag firar vi kontraktet men i morgon börjar jobbet med att förbereda mig som fabriksförare i världens bästa rallyteam.

Oliver Solberg har redan ett antal toppresultat att se tillbaka på. Det största hittills är hans första VM-seger i WRC3-klassen i Estland i början av september. I säsongens sista VM-tävling i Italien imponerade 19-åringen stort när han körde in till en fin andra plats, i sitt blott 5:e asfaltsrally någonsin.

Hyundai Motorsport har säkrat en av de största talangerna inom rallysporten genom tiderna.

– Oliver har ett mycket välkänt efternamn i rallysporten och han har redan utmärkt sig med resultat som det i Estland. Vi är övertygade om att en så ung talang som Oliver kommer att visa potential i både vår nuvarande R5-bil, men också i den nya Hyundai i20 N Rally2, som enligt planen kommer att debutera i tävling i mitten av kommande säsong, säger teamchefen Andrea Adamo i Hyundai Motorsport

Första VM-tävlingen går av stapeln i Monte-Carlo 21 – 24 januari 2021.