Rally

Solberg får en ny WRC -chans i slutet av säsongen

För tredje gången någonsin kommer Oliver Solberg att få mäta sig mot världens-eliten i rally i en fullspäckad WRC-bil när världsmästerskapet besöker Spanien i nästa månad.

19-åringen, som fyller 20 år om en vecka, vann sin asfaltdebut i italienska Rally di Alba i juni. Om en månad kommer svårighetsgraden att öka avsevärt när asfaltvägarna i området kring Salou, sydväst om Barcelona, ​​ska erövras i Rally Spanien.

-Det är det jag jobbar för varje dag, hela tiden. Att få en sådan möjlighet är ett privilegium, och jag kommer att göra allt i min makt för att ta hand om det. Atmosfären, specialsträckorna och fansen i Catalonien är legendariska. Vi närmar oss slutet för den här generationen WRC -bilar och det kommer att bli väldigt speciellt att köra en i ett av de sista tävlingarna någonsin, säger Oliver Solberg.

Den finska vintertävlingen i februari och Safari Rallyt i Kenya i juni är unga Solbergs VM-erfarenhet i värstingklassen hittills. Hyundais plan har alltid varit att matcha tonåringen noggrant under sin första säsong som fabriksförare.

-För fortsättningen blir det viktigt för Oliver att köra mer tävlingar på asfalt. Dessutom anser vi att chansen är stor att Rally Spain är en av tävlingarna som kommer att få stanna i VM-kaländerna även i framtiden.

Målet är att han ska slutföra rallyt, säger teamchef Andrea Adamo i Hyundai Motorsport.
VM-tävlingen i Spanien äger rum 14–17 oktober och är säsongens sista tävling.