Rally

Solberg vann asfaltsdebuten

Rallyföraren Oliver Solberg vann den italienska tävlingen Rally di Alba på söndagen, 19-åringens första tävling på asfalt i en WRC-bil.

Teamkamraten i Hyundai, tidigare världsmästaren Ott Tänak, var snabbast under hela tävlingen men fick ett tidsstraff på två och en halv minut efter att ha kommit försent till tidkontrollen på specialsträcka sju. Tack vare tidstillägget serverade Tänak segern till sin unge teamkamrat.

– Att jag står som vinnare i tävlingen tar jag inte så seriöst. Det är forfarande långt upp till Ott Tänak. Han visade imponerande körning på alla specialsträckorna, och jag fick tydliga indikationer på att jag har mycket kvar att lära innan jag är på den nivån, säger Oliver Solberg.

– Jag har bara kört WRC-bilen på snö i VM-tävlingen i Finland (7:e plats) tidigare så det var lite av en upplevelse att komma hit och köra den på asfalt för första gången. Jag hade gärna velat tagit en sträckseger, men det var omöjligt då jag slogs mot en världsmästare, säger Solberg junior.