Racing

Lundqvist i totalledning efter palldubbel

Linus Lundqvist körde hem dubbla pallplatser på gatorna i Detroit vid helgens tävlingar för Indy Lights Presented by Cooper Tires och övertar därmed ledningen i mästerskapstabellen.

Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy

Lundqvist var i fortsatt god form när Indy Lights-säsongen återupptogs efter ett månadslångt uppehåll, och backade upp sina två tidigare segrar med nya framgångar på den studsiga och tekniska stadsbanan på Belle Isle-banan i Detroit.

Lundqvist inledde med en andraplats i det första racet för helgen på lördagen, där han pressade den fyrfaldige amerikanska formelbilsmästaren Kyle Kirkwood hårt och till slut tog målflagg bara en halvsekund från segern. Lundqvist noterades också för loppets snabbaste varv.

Inför det avslutande racet på söndagen hade Lundqvist slagit till med pole position – hans första någonsin på en stadsbana, och den tredje så här långt under debutsäsongen i Indy Lights. 22-åringen tog också starten, men tvingades se sig passerad av Kirkwood på det andra varvet och skuggade sedan på nytt amerikanen över mållinjen på sin väg mot ännu en andraplats.

I och med helgens resultat övertar Lundqvist nu – med minsta möjliga marginal – ledartröjan i Indy Lights-tabellen. Tyresö-sonen återfinns en enstaka poäng före närmaste konkurrenten och teamkamraten i Global Racing Group with HMD Motorsports, David Malukas (USA), med Kirkwood som trea bara ytterligare tre poäng efter.

– Det har varit en riktigt bra helg, och jag är självklart väldigt glad över två andraplatser och en rejäl poängskörd, säger Linus Lundqvist. Samtidigt vill jag alltid vinna, och särskilt när jag startar från pole position, så det svider lite att vi inte lyckades ta hem åtminstone ett av racen. Teamet har gjort ett kanonjobb, som alltid, och det är en trevlig bonus att åka härifrån med ledning i mästerskapet – även om det fortfarande är långt kvar.