Racing

Lundqvist tillbaka i topp fem

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication. 

Linus Lundqvist återvände till topp fem i Euroformula Open med två stabila lopp vid säsongens femte deltävling på Hungaroring.

Lundqvist körde i mål som femma i båda helgens två race på den ungerska Formel 1-banan, där han slog sig tillbaka från sjätte respektive åttonde plats på gridden efter ett par suboptimala kval.

Den regerande brittiska Formel 3-mästaren levererade en särskilt inspirerad insats i det avslutande heatet på söndagen, där han stressade mexikanen Javier Gonzalez till ett misstag i snabba Kurva 4 och via en efterföljande omkörning kunde ta hem segern i mästerskapets interna rookieklass.   

Lundqvist var den bäst placerade av Double R Racing-stallets två förare i såväl lördagens som söndagens race. Tyresö-föraren lämnar Ungern som sexa i det sammanlagda Euroformula Open-mästerskapet.

– På det stora hela får vi nog vara relativt nöjda med den här helgen, säger Linus Lundqvist. Målet var att komma härifrån med en pallplats och det lyckades vi förvisso inte med, men vi hade farten som krävdes – i alla fall i racen. Tyvärr satte vi inte riktigt ihop kvalen, och det skadade oss en hel del på den här banan där det är extremt svårt att köra om. Med tanke på utgångsläget kunde vi inte ha gjort så mycket mer än vi gjorde. 

Efter besöket i Ungern står grannlandet Österrike näst på tur på Euroformula Open-agendan, när Lundqvist och hans rivaler tar sig an den vackra alpbanan Red Bull Ring redan kommande helg (12-14 juli).

Vi har tagit ett steg framåt med bilen sedan den förra deltävlingen på Spa och vi fortsätter att närma oss den nivå vi vill vara på, avslutar Linus Lundqvist. Vi är inte riktigt där än, men det går åt rätt håll. Jag är glad att nästa race bara är några dagar bort och ser fram emot att fortsätta jobba vidare där.