Racing

Lundqvist närmar sig karriärens största ögonblick

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Linus Lundqvist står på tröskeln till en historisk racingtitel när Indy Lights-säsongen 2022 når sin slutdestination med två stycken finalrace på Laguna Seca-banan i Kalifornien i helgen.

HMD Motorsports-föraren leder mästerskapet stort inför det slutliga avgörandet, 103 poäng före ende kvarvarande utmanaren Matthew Brabham (Australien). Totalt finns 108 poäng att köra om i de två finalracen.

Lundqvist vet därmed att han har ett minst sagt gyllene läge att säkra den prestigefyllda Indy Lights-titeln, vilket i så fall skulle göra honom till den förste svenske mästaren någonsin i INDYCAR-seriens främsta matarklass.

– Nu är vi här, i finalen, och en helg jag väntat på länge, säger Linus Lundqvist. Det är nu det definitivt kommer avgöras och jag vet att vi har en väldigt stor ledning. Jag känner mig totalt avslappnad, bara glad att vara här i den här positionen, och kan unna mig att köra helt utan press. Det är en trevlig plats att vara på rent mentalt och jag ser verkligen, verkligen fram emot de här närmaste dagarna.

Indy Lights-fältet kommer direkt till Laguna Seca från förra helgens race i Portland, där Lundqvist inkasserade den senaste i en lång rad av pallplatser. Inför finalen står säsongsfacit på fem segrar och totalt nio pallplatser på 12 körda race.

– Jag vill vinna fler race innan den här säsongen är över, avslutar Linus Lundqvist. Det är min inställning. Portland var OK men inte perfekt, och jag vill avsluta på topp, så vi kommer jobba hårt som vanligt i helgen. Vi vet att Andretti-bilarna var snabba på Laguna Seca förra året, så det blir inte lätt, men jag kommer ge allt för teamet och målet är att vinna.

Helgens Indy Lights-tävlingar i Kalifornien drar igång med fri träning på fredag. Race 1 körs på lördag kväll svensk tid, och Race 2 – säsongens allra sista – på söndag. Samtliga pass streamas i Sverige via INDYCAR Live!

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.