Racing

Lundqvists segertåg fortsätter – trippelt upp i Virginia

Linus Lundqvist är fortsatt obesegrad i Formula Regional Americas efter ytterligare en guldkantad helg i mästerskapets andra deltävling på Virginia International Raceway – där den svenske USA-debutanten vann tre gånger om från pole position.

Foto: Global Racing Group.

Lundqvists makalösa facit i Virginia kommer bara tre veckor efter att han gjorde rent hus även i premiären på Mid-Ohio, där två race kördes, och innebär att svensken nu under uppseendeväckande former tagit hem alla fem lopp hittills i den amerikanska formelbilsserien under 2020.

Lundqvist satte tempot genomgående under helgen i Virginia. Han toppade båda träningspassen på fredagen, han satte ett nytt varvrekord på vägen mot pole position i kvalet, och vann sedan alla tre race samt satte snabbaste varv i två av dem.

– En helt, helt otrolig helg – igen, utbrister Linus Lundqvist. Det är nästan svårt att förstå det här, men det är verkligen en dröminledning på den här säsongen. Jag vill tacka mitt team som ställt en snabb och tillförlitlig bil på gridden i varje race så här långt i år. Det är jag som kör, men det är ett otroligt lagarbete bakom varje seger. Jag är fantastiskt glad, nöjd och stolt över både min egen och teamets insats den här helgen.

Foto: Global Racing Group.

Den största dramatiken uppstod i det avslutande loppet sent på söndagskvällen svensk tid, där Lundqvist initialt förlorade ledningen till australiensaren Joshua Car i starten men slog tillbaka med en vågad manöver på utsidan i första kurvan.

Car fortsatte sedan att dra nytta av slipstreamingeffekten bakom Lundqvists Global Racing Group-bil och satte hård press på svensken, som dock försvarade sig effektivt och till slut vann med den rekordlilla marginalen 0.256 sekunder.

– Det var nog det tuffaste racet jag någonsin har kört, fortsätter Linus Lundqvist. Dels för den enorma pressen hela tiden, men också på grund av värmen här. Det har varit nästan 40 grader varmt och det är oerhört svettigt inne i bilen. Jag fick använda alla knep i boken för att hålla Joshua bakom mig, men det gick och den här segern kommer jag att minnas länge.

Linus Lundqvist leder nu förarmästerskapet hela 49 poäng före tvåan David Malukas (USA).