Racing

Lundqvist vann från pole i Indianapolis

Linus Lundqvist körde hem säsongens andra Indy Lights-seger när han vann med eftertryck från pole position vid helgens tävlingar på klassiska Indianapolis Motor Speedway.

Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy.

Lundqvist, som gjorde sitt livs första tävling på den anrika anläggningen i Indiana, USA, kom omedelbart upp i fart och toppade resultatlistan redan under torsdagens tester.

22-åringen fortsatte sedan att sätta tempot i det första tidskvalet på fredagen, där han slog till med pole position till det inledande av helgens två race.

Lundqvist kunde därefter konvertera sitt utgångsläge till en kontrollerad seger i Race 1, där han aldrig var passerad i ledningen och dessutom underströk sin fart med loppets snabbaste varv.

I Race 2 slutade Lundqvist sedan femma efter en avåkning i början av loppet.

– Racevinnare på Indianapolis Motor Speedway – det låter inte helt fel, säger Linus Lundqvist. Det var en perfekt start på helgen med både pole, seger och snabbaste varv i det första racet. Det andra loppet gick inte riktigt vår väg, men allt som allt har det förstås varit en väldigt positiv helg här under min första tävling någonsin på den här banan. Stort tack till teamet för ett bra jobb, ännu en gång!

Lundqvist befäster i och med helgens resultat sin andraplats i Indy Lights-tabellen, där han nu är 11 poäng bakom Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan David Malukas (USA) som vann det avslutande racet på lördagen.

Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy.