Rallycross

Anton Marklund imponerade

Maximerade första sin körning i teamet och slutade tvåa i Supercar i RallyX Nordic Höljes, en tävlingsdag fylld av spänning, dramatik, motorproblem, rullning och pallplats.

Foto: Qba Nitka

I semifinalen kom ANton loss som tvåa efter Johan Kristoffersson. Samtidigt får Lars Andersson, teamets näst bäste poängplockare, ett gyllene läge att backa upp Marklund från sin fjärdeplats. Lars håller både McConnell och Bakkerud bakom sig. Jamaicanen ville dock annat. Han trycker ut Lars efter velodromen och sänder honom mot en brutal fyrvarvsrullning mot jordvallen.

– Lars fick en hård känga av Macconnel, bilen blev skrot, men det viktigaste är att Lars är okej, säger Peter Hedström.

Andersson gick för egen maskin ur bilen, men fick hämtas av ambulans.

– De tog med honom för observation för han hade lite problem med yrsel och högt blodtryck efter rullningen, jag lider med Lars men viktigast var att se att han var vid gott mod när jag träffade honom, berättar Peter.

Marklund kunde till slut vinna semifinalen då Kristoffersson drog på sig en punktering samtidigt som Marklund gjorde en bra jokerstrategi och kunde rulla mål före Niclas Grönholm.

I finalen ledde Evjen från start, men Anton kom loss som ledare under andra varvet och ledde fram till sin joker, som han tog i rätt tid och kunde rulla i mål som trea. Evjen hade slagit i en track marker och fick tidstillägg på tre sekunder så Anton slutar på silverplats i tävlingen.

– Jättekul att få till en andraplats och bringa lite glädje in i temaet inför lördagen, vi har verkligen maximerat vad som går med de här bilarna, vi gjorde allt minutiöst tillsammans, ett stort tack till teamet, avslutar Anton.

Foto: Qba Nitka