Crosskart

Seger för Alex Gustafsson i Finland

I Crosscar Junior avslutade Alex Gustafsson på topp och kunde efter vinst i både grundomgången och semifinalen knipa sin tredje seger för säsongen under söndagen. Det, i kombination med lördagens fjärdeplats, gör att han knappar in i mästerskapet och ligger tvåa med åtta poäng till ledningen.

Foto: Jan Kåre Rafoss

– Segern känns riktigt gött, det behövdes verkligen, säger Alex Gustafsson. Under lördagen var det inte riktigt vår dag, och vi kämpade med att sätta topp tre-tider som vi ville. Jag lyckades ändå ta mig till final, och även om vi nådde pallen så satte jag snabbaste varvtiden i finalen och fick med mig bra poäng. Idag vaknade vi på rätt sida och det känns riktigt skönt med en såhär bra dag. Vi har slitit med starterna i två år nu, så att äntligen kunna sätta de perfekt känns riktigt bra. Jag var bäst i grundomgången, vann semin och ledde sen finalen från start till mål. Det var en gudomligt bra känsla. Det känns skönt att tagit in poäng i mästerskapet, det ger en bra känsla inför Arvika. Jag ser fram emot att avsluta säsongen på min hemmabana och kommer göra allt jag kan för att plocka maximala poäng. Målet är att ha kul där, och jag är nöjd med min säsong hittills. Jag vill såklart tacka mina mekaniker för det otroligt bra jobbet de gjorde med att byta min motor mitt i natten. Och såklart tack till mina samarbetspartners och alla runt mig som gör det här möjligt.

Foto: Jan Kåre Rafoss