Racing

PWR Racing dominerade STCC-premiären

CUPRA Dealer Team-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky inledde STCC TCR Scandinavia säsongen på bästa möjliga sätt, tillsammans säkrade förarna fem pallplatser, två segrar, två pole positions och ledningen av såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

CUPRA Dealer Team-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade tillsammans fem pallplatser, två segrar, två pole positions och ledningen av såväl förarmästerskapet som teammästerskapet i STCC TCR Scandinavia-premiären på Ljungbyheds Motorbana.

2017 och 2018-mästaren Robert Dahlgren var snabbast i de inledande kvalen och tog hand om segern i första samt andra tävlingen med god marginal.

– En helt fantastisk helg för hela teamet. Jag kan knappt vara mer nöjd än så här med hur vi inlett säsongen. Min CUPRA var helt perfekt i helgen och det var tre ordentligt spännande tävlingar. Vi kommer till nästa tävling i Skellefteå riktigt starka, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren någonsin, kvalade trea och lyckades kämpa sig till en andraplats i första tävlingen och en tredjeplats i den andra. Dessvärre slutade tredje tävlingen i depån efter att hon blev påkörd av en konkurrent i kampen om andraplatsen i tävlingen.

– Vi hade en stark helg, bara tråkigt att avsluta den med en krasch. Men vi är ändå nöjda med två pallplatser, jättebra speed och vi plockade en hel del poäng. Nu ska vi ladda om och försöka fortsätta detta i kommande tävling, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Trots den brutna tävlingen leder CUPRA Dealer Team – PWR Racing teammästerskapet med 39 poängs marginal framför Kågered Racing.

Robert Dahlgren leder förarmästerskapet med 60 poäng, 17 poäng fler än Oliver Söderström på andra plats. Mikaela Åhlin-Kottulinsky ligger på femte plats med 35 poäng.