Racing

Bengtsson fortsätter i STCC och PWR

Regerande svenska juniormästaren Axel Bengtsson är klar för fortsättning med CUPRA Sweden – PWR i STCC där han kommer att köra en 100% elektrisk CUPRA Born.

– Det känns grymt att CUPRA Sweden – PWR har fortsatt förtroende för mig och att jag får fortsätta representera dem i STCC, speciellt när vi blir först i världen som nationellt elektriskt mästerskap, säger Axel Bengtsson.

22-åringen, som tävlade internationellt inom gokart innan STCC-debuten förra året, kommer att köra jämsides regerande mästaren Robert Dahlgren i STCC 2023.

– Axel imponerade på oss alla förra året och det fanns ingen tvekan hos oss om att förnya kontraktet med honom, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden – PWR.

– Robert och Axel kompletterar varandra mycket bra vad gäller rå talang och erfarenhet. De jobbade bra tillsammans förra året, ett samarbete som blir viktigare än någonsin i år med helt nya elektriska tävlingsbilar och en mycket kort försäsong.

Axel Bengtsson, som tog sin STCC-debutseger i fjolårsfinalen, tar ett stort steg från att ha gjort racingdebut i en framhjulsdriven 350-hästars tävlingsbil 2022 till årets 550-hästars bakhjulsdrivna CUPRA Born.

– Man kan väl säga att jag lärde mig köra framhjulsdriven racerbil från grunden förra året, så det kommer såklart bli en utmaning att ställa om – men en utmaning som jag välkomnar, säger Axel Bengtsson.

– Målet med 2023 är att hitta fart i den nya bilen så snabbt som möjligt och fortsätta med samma momentum som vi hade på slutet av förra året, top tre i serien hade varit fint!

CUPRA Sweden – PWR kommer tävla med tre CUPRA Born i STCC 2023, identiteten på den återstående föraren kommer att avslöjas inom kort.