Esports

STCC ESPORTS fortsätter i Göteborg

STCC ESPORTS Championship fortsätter med deltävling två under Göteborgs Jubileumsfestival i Frihamnen den 2-5 juni där den elektriska 550-hästars prototypen PWR002 också kommer att ställas ut.

– Vi ser fram emot att ännu en gång välkomna talanger av alla åldrar och kön att köra STCC-tävling digitalt i Göteborg, staden där vi dessutom kommer att göra tävlingscomeback 2024 med Head 2 Head, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Det finns många exempel internationellt där talanger har kommit fram via esport och med vår satsning på STCC ESPORTS jobbar vi för att skapa samma förutsättningar för Skandinavien.

Det digitala mästerskapet, där slutpriset är ett test i de nya elektriska STCC-bilarna, gjorde premiär under Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia där 14-åriga Enzo Hallman tog hand om delsegern.

Över 1 000 förare deltog i tävlingen där deltagarna kör elektriska STCC-bilar digitalt med prototypmodellen PWR002 på nya STCC Head 2 Head-banan i Helsingborg.

STCC-förare kommer att finnas på plats under Göteborgsfestivalen för att sätta referenstider och ge coaching.

Deltagare som slår STCC-förarnas referenstider vinner merchandise och segrarna av deltävlingarna vinner fina priser från STCC-partners.

Topp tio i tävlingen kommer att göra upp i en finaltävling på plats under STCC Head 2 Head i Helsingborg den 26 augusti, en tävling som delvis TV-sänds i STCC+.

För att delta i tävlingen så måste du registrera dig i STCC:s nya app – mer information finns på plats under festivalen.