Racing

Ginetta får ny partner och 250 000 kr i premier

Gebhardt Nordic – en del av Gebhardt Intralogistics Group – går in som huvudsponsor till det skandinaviska Ginetta-mästerskapet 2024. Samtidigt byter klassen namn till Gebhardt Ginetta GT5 Championship.

Fem tävlingshelger med sammanlagt 12 deltävlingar är planerade och deltagarna har en hel del att köra om. Vinnaren erhåller en test i en Ginetta LMP3-bil, värd närmare 100 000 kr medan tvåan och tredjeplacerade föraren får möjlighet att prova Ginetta G56. Dessutom blir det prischeckar till de främsta i mästerskapet. Allt till ett totalt värde av ca 250 000 kr!

Vidare tävlar Ginetta-förarna om ett officiellt Riksmästerskap.

– Ginetta-klassen går in på sin 18:e säsong och det kan mycket väl bli den bästa hittills, säger klassens promotor Leif Lindström. Samarbetet med Ginetta Cars utvecklas och att dessutom få en stor internationell sponsor väger extra tungt.

Live streaming kommer att utvecklas med bland annat en egen Youtube-kanal och dessutom visas våra tävlingar också på Ginetta TV i England. Något som aldrig skett tidigare och är ytterligare en del i att lyfta mästerskapet till nästa nivå.

Gebhardt Nordic blir en ny, viktig partner för Ginetta-mästerskapet. Moderbolaget Gebhardt Intralogistics Group är en global koncern med över 1000 anställda och företaget är känt som en innovativ spelare inom intern logistik där man konstruerar och tillverkar automatiserade system.

Gebhardts historia inom racing är omfattande och sträcker sig mer än 50 år tillbaka i tiden.

Stanley Dickens – segrare i Le Mans 24-timmarslopp 1989 – har ett långvarigt samarbete med företaget och Gebhardt-teamet, och det är också han som är initiativtagare till det nya avtalet med Ginetta i Skandinavien.

– För Gebhardt är racing fortfarande lika aktuellt som under 80-talet när man tillverkade egna bilar och deltog i Sportvagns-VM. Motorsporten har präglat företaget redan från 60-talet och för mig personligen gav deras team mig chansen att köra och etablera mig i de sammanhang jag drömt om under hela min uppväxt. Eftersom Ginetta fungerar som en viktig inkörsport för många unga förare, kändes det naturligt att Gebhardt satsar på klassen, säger Stanley Dickens.

I England har åtskilliga unga förare börjat sina karriärer i Ginettas junior-program. Mest känd är McLarens F1-förare Lando Norris men även nationella brittiska proffs som Daniel Harper, Dino Zamparelli och Formula W-mästaren Jamie Chadwick startade i Ginetta G40 Junior.

Vår Ginetta-klass har också varit en betydelsefull plantskola med årets Porsche Carrera Cup-mästare Ola Nilsson som ett exempel. Bland andra Ginetta-förare som tagit sig vidare på karriärstegen kan nämnas Dennis Strandberg, Ted och Tobias Brink, Marcus Annervi samt Hampus Rydman.

En annan del av Ginettas framgångsrecept är klassens bredd. Från 15 år och uppåt med en speciell resultatlista för de som fyllt 50 år. Ginetta kan ge ambitiösa förare en viktig grund för att komma vidare i racing, men biltypen passar också de som vill tävla för det stora nöjets skull.

Gebhardt Ginetta GT5 Championship 2024
3 – 4 maj Anderstorp
1 – 2 juni Karlskoga
12 – 14 juli Falkenberg
10 – 11 augusti Rudskogen Norge
28 – 29 september Jyllandsringen Danmark