Racing

Pallplats igen för Hallman i NXT Gen Cup

Enzo Hallman tog sig tillbaka upp på pallen i NXT Gen Cup när det elektriska racingmästerskapet gästade klassiska Nürburgring i de tyska Eifelbergen i helgen.

Foto: NXT Gen Cup.

Hallman fortsatte att hålla sig långt framme i resultatlistan i säsongens tredje deltävling, och slog till med en andraplats i lördagens kval – bara en tiondels sekund från pole position runt det nästan två minuter långa varvet.

Från sitt utgångsläge i första startled tog Hallman snabbt rygg på ledande Linus Granfors när det första av helgens två race drog igång. Ut på det andra varvet träffade Jönköpingsföraren dock en blöt fläck under inbromsning till Kurva 1, tvingades tillfälligt av banan, och tappade ner till femte plats.

Hallman lyckades dock köra upp sig igen och tog till slut målflagg som trea. Därmed inkasserade den 15-årige bilracingdebutanten sin andra pallplats för säsongen, att lägga till den från premiären i Falkenberg förra månaden.

– Roligt att vara tillbaka på pallen och att få med sig ett bra resultat härifrån Nürburgring, säger Enzo Hallman. Farten har varit riktigt stark hela helgen. I det första racet gjorde jag ett eget misstag och körde av på en blöt fläck, men som tur var kunde jag hålla mig kvar i loppet och reparera det mesta av skadan.

I Race 2, med omvänd startordning bland de åtta främsta från det första loppet, stod Hallman sedan för en fin uppkörning i ihållande regn – en typ av förhållanden han tacklade för första gången i bilracingkarriären.

Hallman slogs om en ny pallplats in mot den sista chikanen på det allra sista varvet, där kontakt dock uppstod med danske Victor Nielsen. Hallman snurrade och tog målflagg som nia, men infördes som åtta i den slutliga resultatlistan efter att Nielsen tilldelats en bestraffning för kollisionen.

– Det var tråkigt att det blev som det blev i Race 2, men så är det i racing ibland, avrundar Enzo Hallman. Jag är jättenöjd med farten, framför allt i regnet eftersom det var helt nytt för mig i bil. Jag har lärt mig massor igen i helgen och jag känner att jag utvecklas som förare hela tiden.