Racing

Dubbelpall för Hallman på Gelleråsen

Enzo Hallman gjorde sitt bästa resultat hittills i den unga bilracingkarriären när han tog sig upp på pallen i båda helgens NXT Gen Cup-race i Karlskoga – och kom snubblande nära första segern.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Hallman var i genomgående fin form under helgen på Gelleråsen Arena, där Jönköpingssonen kvalade in som trea till det första av lördagens två race.

Väl där blev han också trea, trots ett missförstånd kopplat till antalet kvarvarande varv som innebar att Hallman inte använde någon av sina två tilldelade push-to-pass (som tillfälligt ökar effekten i bilen).

– Det var ett bra första race, säger Enzo Hallman. Jag tappade en plats i början men tog mig tillbaka upp på P3, lyckades jaga ikapp ledarna, och låg i rygg på dem ut på sista varvet. Tyvärr var det inte sista varvet, utan målgång, eftersom varvräknaren visade fel vid start och mål. Jag hade tänkt använda mina push-to-pass på sista varvet, så tyvärr brann de inne. Det var lite tråkigt, men i övrigt var det ett bra race.

Tredjeplatsen innebar att Hallman fick utgå från sjätte startposition i Race 2, där man vänder på de åtta främsta från det första loppet. Ungefär halvvägs in i racet hade Hallman, tillsammans med mästerskapsledande Linus Granfors, arbetat sig hela vägen fram till täten – och kampen om segern kom att stå mellan de båda vännerna och rivalerna.

Efter en publikfriande fight, med bara centimetrar mellan bilarna, satte Hallman in en stöt ut på det sista varvet. Han passerade Granfors för ledningen, som han sedan höll hela vägen ut ur den allra sista kurvan.

Granfors hade dock fortfarande en push-to-pass kvar att spela med, och svepte med minsta möjliga marginal förbi Hallman i sprinten mot mål – där smålänningen fick se sig besegrad med 11 hundradels sekund.

– Det är så klart ett tufft sätt att missa första segern på, men jag är ändå väldigt nöjd med mitt race, avslutar Enzo Hallman. Jag startade sexa och lyckades nästan vinna därifrån. Det var en väldigt bra fight med Linus, tight men schysst. Det här har varit min bästa helg hittills, med dubbla pallplatser och genomgående bra fart, så jag är supernöjd. Jag längtar redan till nästa race!

Med två deltävlingar kvar att köra avancerar Hallman nu till fjärde plats i den sammanlagda NXT Gen Cup-tabellen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.