Rally

Tidemand kör SM premiären

Anmälan i elfte timmen till SM av Pontus, till start i Hedströms Motorsport’s VW Polo R5.

När anmälningstiden förlängdes till årets SM-premiär i rally, så passade Pontus Tidemand på att kasta in en anmälan kvart i stängningsdags. Backade av Hedströms Motorsport och H-Day vill han ge alla en match om segern.

Teamets vinnarmaskin i rally-SM sökte länge en värdig chaufför till rally-SM, och fick till slut fatt i rutinerade Pontus Tidemand. Hedströms Motorsport stod i startblocken, men saknade förare till vinnarvapnet i SM i form av den VW Polo R5 som teamet förfogar över. Senast det begav sig i Arvikas SM-deltävling förra året gav R5-Polon seger till Tom Kristensson. Nu i nästa helgs SM blir det Pontus Tidemands tur att tygla de vilda Wolfsburg-kusarna under huven.

– Bilen är ett vinnarämne i rätt händer och vad passar då bättre än att sätta Pontus i den, är det någon som ska lösa uppgiften och ta ännu en SM-seger så är det han, menar teamchef Peter Hedström.

Pontus själv har en lång relation bakåt med Hedströms Motorsport i Rallycross, där han tävlat åtskilligt i teamets Supercar. Men nu är det rally som gäller och där vill han ge övriga SM-eliten en match i nästa helgs premiärtävling i SM, Hälsingerallyt, med start och mål i Hudiksvall.

– Vi ska åka dit för att ge dem en ordentlig match, jag har jobbat mycket med Hedströms och testade Polon i Marknadsbacken i Årjäng, den gick riktigt bra då, säger Pontus Tidemand.

Som test före Hudiksvall kommer det bli körning i vinterparadiset Antilla denna helg, där Pontus ska vässa formen och köra in sig i bilen. Pontus co-driver i tävlingen blir Arvika-sonen Johan Grönvall, som förra året lotsade unge JEM-föraren Mille Johansson.

Tävlingen som lockat 77 anmälda ekipage, innehåller sex specialsträckor på totalt 88 kilometer och körs som endagstävling. Första bil rullar ut lördagen den 20 januari klockan 8 från Arena Hagmyren i Hudiksvall och beräknas i mål strax före 15:00. Peter Hedström ser verkligen fram mot att ge sig in i rally-SM igen med teamet.

– Det ska bli kul och vi kommer väl förberedda trots sen anmälan, det är ett rutinerat team vi har bakom Pontus och Johan som siktar på seger, säger Hedström.

Parallellt pågår förberedelser för fullt inför årets säsong i Rallycross och Hedströms Motorport planerar sätta fart mot Spanien redan i Februari för ett omfattande testprogram. Mer om detta kommer framöver då vi också kommer presentera teamets nya förare.