Rallycross

Hedström till start i Arvika

Det blir säsongsdebut för Peter Hedström nästa helg, då RallyX Nordic kör på Westombanan i Arvika. Det är snart ett år sedan Peter Hedström senast satt i en rallycrossbil med tävlingstempo. Teamet har kört tolv testdagar utan att Peter haft möjlighet att köra en enda meter.

Foto: Anders Ekström

– Prio har legat på att få de andra chaufförerna varma i bilarna och det har faktiskt inte funnits en minut över för mig, berättar Peter Hedström.

Den bristvara på träningsmöjligheter gjorde att Peter nu griper halmstrået två veckor innan EM-premiären i Höljes.

– Jag hade en en testdag i Strängnäs planerad, men så kom den här möjligheten att köra RallyX i Arvika, Lars ville också köra där så det blev två flugor i en smäll, fortsätter Hedström.

Lars Andersson gjorde debut i Supercar och körde sitt livs första tävlingsmetrar i Höljes under All-Star Magic Weekend. Han gjorde det i Hedströms Motorsports Ford Fiesta. Till Arvika växlar han upp och kliver in i en av teamets VW Polo Supercar.

– Lars har testat i Höljes en halvdag i var bil och fann att Polon passade bättre ihop med hans körstil, han trivdes helt enkelt bättre i den, säger Peter Hedström.

Fokus för Lars blir på att få mer rutin och erfarenhet i tävlingstempo och lära in den nyare Polon mer.

Peter vill själv tona ner förväntningarna, inte minst med tanke på att han inte fått möjlighet att köra något i år, men tror ändå att han kan vara med där i toppen och kriga.

– En pallplats är jag nöjd med, men framförallt är tävlingen som ett enda stort genrep inför Höljes, avslutar Hedström.