Rally

Brorson ser fram mot R5-debut

Daniel Brorson från Växjö har de senaste åren vart oerhört snabb i södra Sverige, där han tävlat i en väldigt potent tvåhjulsdriven BMW. Men till i år tar Brorson klivet upp i den högsta klassen i SM med en Ford Fiesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet när han gör årsdebut i EC Snapphanerallyt i Hässleholm den 15 augusti.

Foto: Brorson Motorsport

– Det är nervöst, säger Brorson.

– Det jobbigaste är att vi inte har någon aning hur vi står oss eftersom vi aldrig kört tävling i denna bilen. Men det ska bli kul att få komma ut och köra igen.

Bilen, en Ford Fiesta R5, har stått i garaget sedan slutet av förra året, och även om Daniels BMW vart bland det värre som går att köra i den tvåhjulsdrivna klassen är steget till R5 stort.

– Det går knappt att förklara känslan att köra en sån här bil. Den är helt sinnessjuk. Det är lite som att köra tv-spel, bilen gör precis som man vill om man laddar tillräckligt hårt. Det gick inte föreställa sig på förhand hur brutalt det skulle vara,fortsätter Daniel.

Även om EC Snapphanerallyt är första gången Daniel Brorson kör bilen i tävlingssammanhang hoppas han på en framskjuten placering i Hässleholm.

– Det är klart att man har en målsättning, men vi får vara realistiska och se på startfältet vi möter. Men en topp fem-placering i Hässleholm är absolut målet.

Klart är också att Julia Thulin kommer tillbaka som kartläsare till Brorsson efter att ha åkt med Jonna Eson Brådhe tidigare under året.

– Det känns tryggt att ha Julia tillbaka i bilen. Vi funkade bra ihop innan och det är skönt att ha med någon som man vet allt lirar ihop med, avslutar Brorson.