Racing

Fem race – fem segrar

Linus Lundqvist har gjort rent hus så här långt under en spektakulär inledning på sin debutsäsong i amerikanska Formula Regional Americas. I helgen fortsätter mästerskapet med tre nya lopp på Barber Motorsports Park i Alabama; de sista inför ett nästan två månader långt tävlingsuppehåll.

Foto: Global Racing Group. 

Lundqvist har varit den stora rubrikmakaren i FR Americas under de inledande två tävlingshelgerna.

Full pott i premiären på Mid-Ohio, där två race kördes, följdes upp av en än mer eftertrycklig trippelviktoria på Virginia International Raceway för två veckor sedan – och i mästerskapets topp har Tyresö-sonen redan öppnat upp en 49 poäng stor lucka över Indy Lights-meriterade David Malukas (USA).

Lundqvists järngrepp på motståndet så här långt understryks av att han också kört hem samtliga pole positions och satt tävlingens snabbaste varv i fyra av fem heat. Han har också utraderat gällande banrekord på båda banorna som besökts – trots att han aldrig satt sin fot där tidigare.

En nära nog perfekt start på alla sätt, men nu väntar nya utmaningar i Alabama och tre viktiga race på 3.8 km långa Barber Motorsports Park.

– Det känns bra, vi vet att vi är starka och att vi bevisligen har farten för att vinna race, säger Linus Lundqvist. Det är egentligen samma förutsättningar inför den här helgen som tidigare. Ny bana igen, och kanske något svårare omständigheter än senast eftersom vi inte har någon testdag på torsdagen den här gången. Det var dock samma sak i premiären på Mid-Ohio dessförinnan, och där gick det ju bra, så det är egentligen inget som oroar nämnvärt.

Efter helgens tävlingar väntar ett åtta veckor långt uppehåll – forcerat av de effekter coronapandemin haft på kalendern – innan FR Americas återgrupperar i Florida i slutet av september. Det innebär att helgens trippel i Alabama blir mentalt extra viktig.

– Man vill alltid sätta punkt på ett bra sätt, oavsett om det gäller en hel säsong eller inför ett längre uppehåll som det här, fortsätter Linus Lundqvist. Allting blir så mycket enklare om man går in i ett break med ett positivt resultat i bagaget. Jag tar aldrig någonting för givet och vi såg senast på VIR att framför allt ett team hade närmat sig. Jag vet att jag måste prestera på topp om vi ska kunna hålla den här fantastiska sviten igång, men målsättningen är naturligtvis att stå högst upp på pallen även i helgen.

Tävlingarna på Barber Motorsports Park inleds med fri träning i morgon fredag. Därefter väntar kval och det första av helgens tre race på lördag. De två avslutande heaten körs på söndag.

Foto: Global Racing Group.