Racing

Lundqvist får en ny chans i Indycar

Linus Lundqvist är klar för ytterligare ett lopp i NTT INDYCAR SERIES när han återvänder till Meyer Shank Racings bil #60 i Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway i helgen, bara några dagar efter en uppseendeväckande debut i Nashville.

Foto: INDYCAR.

Lundqvist drog ögonen till sig i Big Machine Music City Grand Prix den gångna helgen, där han först lyckades ta sig vidare till Fast 12-segmentet i kvalet och sedan sensationellt underströk sin fart med snabbaste varv i söndagens race.

Även om Tyresö-sonen till slut tvingades bryta efter kontakt med muren gav Lundqvists debut rejäl mersmak, och belönas alltså nu direkt med en ny chans i Gallagher Grand Prix på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway.

– Till att börja med vill jag säga stort tack till Mike (Shank) och Jim (Meyer) för deras fortsatta förtroende, säger Linus Lundqvist. Helgen i Nashville var fantastisk på så många sätt. Det var självklart väldigt mycket nytt att ta in på väldigt kort tid, och det var tråkigt att det slutade som det gjorde. Det var mitt misstag, men jag njöt verkligen av varenda sekund fram till dess.

– Samtidigt gör det att både jag och teamet är sugna på mer. Jag är tacksam för en ny möjlighet i Indy i helgen. Jag vet att det blir en tuff utmaning återigen, men nu har jag i alla fall en genomkörare i kroppen. Förhoppningsvis kan vi få till några bra resultat – jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka på banan i INDYCAR.

Lundqvist har kört totalt fyra race på IMS road course tidigare i karriären i INDY NXT (Indy Lights). På fyra starter har han kvalat in på pole position tre gånger, och vunnit två.

Gallagher Grand Prix markerar det andra INDYCAR-loppet på IMS road course den här säsongen. Mästerskapet tävlade på banan, som huvudsakligen är belägen på innerplan av den berömda Indy 500-ovalen, även i maj.

Gallagher Grand Prix arrangeras inom ramarna för ”Brickyard Weekend” på Indianapolis Motor Speedway, där även NASCAR är på plats den här helgen. INDYCAR-tävlingen körs över två dagar med träning och kval på fredag och ett 85 varv långt race på lördag kväll svensk tid.