Rallycross

Robin Larsson och Mats Öhman klara för satsning med JC Raceteknik

Rallycrossteamet går in hårt och siktar på en seger i både FIA European Rallycross Championship och RallyX Nordic 2019.
– Det kommer bli ett spännande år för JC Raceteknik med både nya Audi-bilar och två starka förare, säger teamchef Joel Christoffersson.

JC Raceteknik har redan flera medaljer i både FIA European Rallycross Championship och RallyX Nordic. 2019 satsar det svenska teamet ännu en gång stort. Tidigare i år avslöjades det att JC Raceteknik köpt två stycken Supercar 2017 Audi S1 EKSRX Quattro från Mattias Ekströms team EKS. Nu är det klart vilka serier de startar i, och med vilka förare.

26-årige Robin Larsson kommer representera JC Raceteknik i både Euro RX (rallycross-EM) och RallyX Nordic, där han satsar på seger i båda mästerskapen. Larsson är redan en rutinerad förare. Han rallycrossdebuterade som 17-åring och har sedan dess samlat på sig flera medaljer, bland annat ett EM-guld i Supercar 2015. Totalt har Svenljungasonen gjort tre säsonger i FIA World Rallycross Championship, där han bland annat har med sig en seger under deltävlingen i Argentina 2015.

Mats Öhman är liksom Larsson ett välkänt namn inom rallycrossen. Öhman har flera år samarbetat med JC Raceteknik, men i år kommer han satsa fullt ut med teamet i RallyX Nordic. Norrbottningen har inte bara en gedigen medaljsamling i rallycross-SM, utan också flera SM- och EM-guld i skotercross. Det var under en skotercrosstävling 1998 som Öhman var med om en svår olycka. Han fick en ryggmärgsskada, förlamades till 95 procent och blev rullstolsburen. Sedan olyckan fungerar varken händer eller fingrar, halva armarna saknar känsel och han är helt lam från armhålorna och ner. Men Öhman lät sig inte stoppas och redan tre år senare började han tävla i en specialbyggd rallycrossbil. Det innebär att en av JC Racetekniks Audi-bilar kommer genomgå en rejäl förändring för att anpassas utefter Öhmans förutsättningar, och bilen kommer kunna köras med enbart armarna.