Crosskart

Gustafsson kör Crosscar i RallyX Nordic

2020 vann han och 2021 kom han tvåa i RallyX Nordics klass Crosscar Junior. Nu tar 15-årige Alex Gustafsson klivet upp till klassen Crosscar tillsammans med teamet JC Raceteknik.

– Jag känner mig jättetaggad på den kommande säsongen och allt den har att erbjuda, säger Alex Gustafsson.

Foto: Jan Kåre Rafoss

Trots sin unga ålder har JC Raceteknik-föraren Alex Gustafsson, Arvika, ett gediget CV inom motorsporten. 2019 blev han tvåa i finska mästarskapet i klassen Xtreme Junior, följt av guld och silver i RallyX Nordics Crosscar Junior. Han är sedan i fjol landslagsförare hos Svenska Bilsportförbundet, och gör sin sjätte säsong tillsammans med JC Raceteknik.

Under sin tionde säsong inom motorsporten växlar han upp ytterligare, och istället för Crosscar Junior tar han steget in i seniorklassen Crosscar. Där väntar en full säsong i den nordiska serien RallyX Nordic, som består av sju deltävlingar i Sverige, Finland och Lettland.

– Att växla upp till stora klassen Crosscar i RallyX Nordic, som faktiskt är den näst snabbaste klassen i serien, känns häftigt. Jämför man årets maskin med fjolårets så kan man säga att jag åkt med halvgas i tre säsonger, så nu kommer det gå undan. Det kommer innebära många nya erfarenheter och intryck att ta till sig. Banorna som är med i år har jag redan kört på tidigare, förutom VM-banan i Lettland. I en proffsig serie som RallyX Nordic är startfältet tufft varje år, men jag kommer att ge allt jag kan för att prestera så bra som möjligt. Jag är väldigt tacksam över att ha fått den här chansen av Joel och JC Raceteknik, och kunna vara med på tåget i år igen. Jag vill också tacka mina fantastiska sponsorer och alla andra som på något sätt ställer upp i år för mig, utan er är detta inte möjligt.