Rallycross

Trubbel för Tidemand i Höljes

Det blev kanske inte riktigt helgen Pontus Tidemand och Hedströms Motorsport hade hoppats på. Men trots ett problematiskt Höljes All-Star Magic Weekend, finns det ljusglimtar när tävlingen summeras.

– Vi har fått ett kvitto på att vi är snabba när allt väl stämmer, säger Pontus.

Foto: Jakub Nitka/Hedströms Motorsport

Med nytt team och ny bil började torsdagens omgång bra för Pontus. Hans VW Polo Supercar fungerade fint och han satte stabila tider. Men turen vände snabbt efter kvalrundorna. En incident i en väldigt hård semifinal tog ut sin rätt på bilen och med kort om tid innan finalen fanns ingen tid att reparera skadorna.

– Förutsättningarna är inte de bästa i en final när man har en inte helt intakt bil, säger Pontus. Dessutom åkte jag på en punktering och det gjorde det knappast lättare att fighta. Jag fick nöja mig med en sjätteplats i finalen, men jag är ändå glad att jag faktiskt tog mig till final i den allra första tävlingen för teamet.

På lördagen startade nästa omgång med två av fyra kvalheat. Men inte heller nu gick det enligt planerna. Tekniska problem slog till redan på träningen på morgonen och det blev en tung start på dagen.

– Otur, kommenterar Pontus. Man vet aldrig när det händer och den här gången var inte tekniken på vår sida. Men teamet gjorde ett dunderjobb för att få ordning på problemen och vi laddade om för att få chansen att göra det bästa av slutklämmen.

Söndagen startade riktigt bra med fjärde snabbaste tid på uppvärmningen och ett kanonrace i det tredje kvalheatet där Pontus var näst snabbast totalt. Lagom till det fjärde och sista kvalheatet vräkte regnet ner över banan och för Pontus som tidigare bara rattat bilen på torrt underlag blev det en utmaning. Han kvalificerade sig ändå till semifinal, men där var dagens tur förbrukad.

– Vi fick problem igen i semin och det kan ha kostat oss en plats i finalen, säger Pontus, vars tävlingshelg slutade efter semifinalen. Han fortsätter:

– Hedströms Motorsport-teamet har jobbat fantastiskt hårt både inför och under tävlingen. Vi hade bra tester inför det här och alla detaljer var på plats så jag tror faktiskt inte att vi hade kunnat göra så mycket annorlunda. Det här var helt enkelt inte vår helg. Men dagen började bra idag, utan strul, och i och med det har vi fått ett kvitto på att vi är snabba när allt väl stämmer, vilket är bra träning inför EM. Vi är redan revanschsugna så nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba vidare mot det.