Racing

Lära och gå vidare för Rosenqvist i Iowa

Felix Rosenqvist tog målflagg i båda helgens två NTT INDYCAR SERIES-race på Iowa Speedway, men lyckades inte följa upp förra veckans segersuccé med ett nytt toppresultat i den amerikanska formelbilsserien.

Foto: INDYCAR.

Rosenqvist, som tog en historisk första IndyCar-seger på Road America förra söndagen, fick nöja sig med en 14:e respektive 15:e plats i helgens två race på kortovalen på Iowa Speedway.

Den svenske Chip Ganassi Racing-föraren spelades bort i det strategiska spelet i lördagens inledande race, och genomförde sedan ett liknande lopp i mittfältet i söndagens Race 2.

– Ingen fantastisk helg, men vi har lärt oss mycket och det var viktigt att få genomföra båda loppen med alla tre bilar, säger Felix Rosenqvist. Det ger oss ett bra underlag med data att analysera. Det har fattats lite grepp och fart i bilen, framför allt i trafik, och jag hade hoppats på att åka härifrån med ett bättre resultat.

Team Penske vann båda helgens race genom Simon Pagenaud (Frankrike) och Josef Newgarden (USA).